Home Кримінал У жителя Сінгурів вилучили гранату і набої, які він привіз із зони...

У жителя Сінгурів вилучили гранату і набої, які він привіз із зони ООС

144

 21 жовтня у результаті санкціонованого обшуку за місцем проживання 53-річного жителя одного із сіл Житомирського району правоохоронці вилучили протипіхотну уламкову ручну гранату дистанційної дії та набої до автоматичної зброї. Триває досудове розслідування.


У будинок жителя с. Сінгурів поліцейських привела інформація про те, що господарі можуть зберігати небезпечні предмети. 

Відтак у ході обшуку за ухвалою суду поліцейські Житомирського районного відділення поліції виявили у будинку ручну гранту РГД-5 з приєднаним  підривачем та понад двох десятків патронів калібру 5,45 мм до автоматичної зброї.

– За попередньою інформацією, 53-річний господар обійстя привіз ці боєприпаси із зони проведення Операції об’єднаних сил близько року тому. Нині він знаходиться на лікуванні у медичному закладі. Тож походження і мета зберігання заборонених законом і недоречних у побуті предметів з’ясовуємо у рамках кримінального провадження, – прокоментував начальник Житомирського відділення поліції Сергій Семікоп. 

Граната і набої вилучені та нині вирішується питання про направлення їх на експертне дослідження до регіонального Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС. 

Нагадаємо, що за незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами (ч.1 ст.263 ККУ) передбачено покарання у вигляді ув’язнення від 3 до 7 років. 

Водночас правоохоронці нагадують, що нині на території області триває місячник добровільного роззброєння. Жителі Житомирщини, в обійстях яких досі зберігаються небезпечні предмети, у тому числі привезені зі сходу країни у якості сувенірів, можуть здати їх до територіальних підрозділів поліції, уникнувши при цьому кримінальної відповідальності (ч.3 ст.263 ККУ).

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here