Home Кримінал У Ємільчинському районі в лісі переховувався чоловік, якого підозрюють у вбивстві пенсіонера

У Ємільчинському районі в лісі переховувався чоловік, якого підозрюють у вбивстві пенсіонера

187

2 вересня до відділення поліції звернулись родичі літнього жителя Ємільчинського району із повідомленням про виявлення його тіла  у будинку, де він проживав. Обстановка у хаті та інші виявлені обставини однозначно вказували на насильницьку смерть пенсіонера. Причетного до цього поліцейські встановили та затримали уже 4 вересня, попри спроби чоловіка сховатись у лісі.

Під час роботи у селі правоохоронці з’ясували, що загиблий проживав самотньо. Останній час погано ходив і користувався для цього милицями, тож був достатньо обмежений у можливостях самостійно пересуватись.

Тим більше односельцям видалась підозрілою ситуація, коли чоловіка кілька днів не бачили у селі, а на дверях його хати постійно висів замок. Не приходив він і до місця появи пересувної автокрамниці  за хлібом й іншими продуктами. Відтак про ситуацію сповістили його дітей, які проживають в іншій області.

– З’ясувалось, що минулих вихідних, 23-24 серпня, у село приїздила донька загиблого з родиною. Вони впорались з городніми роботами, викопали картоплю й недільного вечора, залишивши батька живим і здоровим,  повернулись додому у столицю, – розповів начальник Ємільчинського ВП Віталій Магалецький.

Також попередньо встановлено, що за кілька днів потому до чоловіка навідався односелець, який час від часу йому допомагав по господарству. Він приніс зібрані у лісі гриби й, отримавши за них гроші, став вимагати ще й горілки. Пенсіонер відмовив, натомість той накинувся на нього із стусанами.

Коли чоловік уже перестав подавати ознаки життя, «гість» відкрив холодильник, забрав з нього розпочату пляшку горілки, замкнув хату й пішов геть.

– Ми встановили, що підозрюваний того вечора повернувся додому і спокійно вечеряв з дружиною, розпиваючи вкрадену горілку, за яку фактично і вбив людину, – розповів Віталій Магалецький. – Почувався чоловік у безпеці, допоки тіло пенсіонера не знайшли викликані односельцями рідні загиблого. А з 2 вересня – пішов у ліси.

Поліцейські упродовж двох діб прочісували місцину довкола села та встановлювали можливе місце знаходження підозрюваного, допоки уранці 4 вересня не затримали  його в одному з урочищ.

Свою причетність до злочину 49-річний чоловік визнає. Нині вирішується питання про обрання щодо нього міри запобіжного заходу.

Досудове розслідування проводиться за ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Підозрюваному може загрожувати покаранння у вигляді позбавлення волі на термін до 15 років.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here