Home Кримінал У вересні рибпатрульні Житомирщини вилучили понад 1 500 метрів сіток

У вересні рибпатрульні Житомирщини вилучили понад 1 500 метрів сіток

134

У період з 1 по 8 вересня 2019 року держінспекторами викрито 27 порушень правил рибальства, з них 14 грубих.

Всього вилучено 35 од. заборонених знарядь лову, з них 30 сіток.

Першого вересня на р. Случ, поблизу смт Городниця Новоград-Волинського району рибоохоронні патрульні затримали одразу п’ятеро осіб, які здійснювали незаконний вилов раків.

Так, порушники добували раків ручним збиранням та перевищили дозволену норму вилову. Збитки, завдані рибному господарству, склали 4 105 грн.

У неділю, восьмого вересня, проведено рибоохоронний рейд в Андрушівському районі.

На р. Гуйва, поблизу с. Млинище двоє громадян здійснювали вилов водних біоресурсів за допомогою забороненого знаряддя лову – «топтухи». Знаряддя лову вилучено та опломбовано.

Згодом затримано громадянина, який ловив рибу двома сітками з дерев’яного човна. Інцидент стався на р. Гуйва, поблизу с. Старосілля. Завдяки оперативним діям рибоохоронних патрульних водних біоресурсів порушнику добути не вдалось.

На осіб оформлені адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Того самого дня під час рибоохоронної роботи на р. Гуйва, поблизу с. Іванків Андрушівського району та с. Ліщин Житомирського району виявлено та вилучено з водойми п`ять сіток загальною довжиною 450 метрів. Складено два акти виявлення безхазяйного майна.

В Управлінні Держрибагентства у Житомирській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 414-60-74 . Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here