Home Кримінал У Тетерівці озброєний молодик у балаклаві ”виніс” касу магазину

У Тетерівці озброєний молодик у балаклаві \”виніс\” касу магазину

136

 Подія сталась близько 17 години 4 червня у с. Тетерівці Житомирського району. У місцевий магазин забіг чоловік у балаклаві та, погрожуючи зброєю продавчині, виніс з приміщення касу. Автомобіль, яким пересувалися нападник та його поплічник, був швидко встановлений та зупинений поліцією уже за 20 км від місця вчинення злочину. Обидва підозрюваних затримані. Розпочато кримінальне провадження.

Надвечір 4 червня до Житомирського відділення поліції надійшло повідомлення про напад невідомого у чорній масці на продуктовий магазин у с. Тетерівці. Свідки та випадкові очевидці розповіли, що зухвалець увірвався до приміщення, погрожував застосуванням пістолета і заволодів денною виручкою з каси. Потому вибіг з магазина і сів в автомобіль, за кермом якого чекав ще один молодик.

На місце події терміново виїхала слідчо-оперативна група районного відділення поліції. 

– Завдяки уважності очевидців зухвалого злочину ми дізнались про марку та колір автівки, якою могли пересуватись підозрювані, а також її номерний знак. Тож негайно на території кількох районів, найближчих до місця події, було оголошено про проведення заходів із виявлення та зупинки транспортного засобу за орієнтуванням. Відповідно були проінформовані і групи секторів реагування патрульної поліції, які працювали безпосередньо на автодорогах, – розповів т.в.о. начальника ГУНП Житомирщини Артем Лисогор.

У результаті невідкладних заходів наряд ГРПП Житомирського відділення поліції помітив схожу за описом автівку, яка рухалась убік м. Чуднова. Після нетривалого переслідування ВАЗівку поліцейські зупинили поблизу с. Рудня-Пошта. В автівці знаходились двоє молодиків, прикмети яких співпадали з вказаними в орієнтуванні. Відтак про зупинку транспортного засобу були проінформовані працівники слідчо-оперативної групи. 

– Наші працівники на місці встановили особи керманича і пасажира ВАЗівки, причетних до нападу на магазин. Це відповідно 18-ти і 24-річний жителі Романівського району. Під час огляду автівки був вилучений стартовий пістолет, викрадена з магазину сума коштів та низка інших речових доказів, – розповів начальник Житомирського відділення поліції Сергій Крошко.

Молодики затримані у порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Відповідні відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.187 (Розбій) ККУ. Усі обставини з’ясовуються у рамках розпочатого кримінального провадження.

За чинним законодавством за вказані протиправні діяння затриманим може загрожувати від 7 до 12 років ув’язнення.

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here