Home Кримінал У Попільнянському районі водій за 4 тисячі хотів відкупитись від адмінвідповідальності

У Попільнянському районі водій за 4 тисячі хотів відкупитись від адмінвідповідальності

97

 4 тисячі гривень як відкупне запропонував водій легковика, якого близько півночі 17 січня працівники Попільнянського відділення поліції зупинили у райцентрі за порушення Правил дорожнього руху. Факт спроби дачі хабара належним чином задокументований. Розпочато кримінальне провадження.

Після 23-ї години інспектори сектору реагування патрульної поліції Попільнянського ВП ГУНП, які несли службу із забезпечення правопорядку на вулицях райцентру, помітили «Москвич», водій якого не увімкнув сигнал повороту при відповідному маневрі. Однак на поданий йому правоохоронцями знак зупинки транспортного засобу він не відреагував і продовжив рух. Після нетривалого переслідування поліцейські зупинили машину.

За кермом знаходився 36-річний житель райцентру. Надати водійські документи для перевірки він не зміг, бо не мав таких із собою. Окрім того, у ході спілкування з керманичем поліцейські помітили у нього зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння. Тож запропонували чоловікові пройти відповідне освідування, від чого той відмовився. 

За таких обставин правоохоронці почали оформлення відповідних адміністративних матеріалів стосовно правопорушника. А чоловік, зваживши усю ситуацію, виклав у службовій автівці 4 тисячі гривень і запропонував «зам’яти справу». 

– Факт пропозиції хабара був належним чином задокументований слідчо-оперативною групою у присутності понятих. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ч.1 ст.369 ( Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України, – прокоментував начальник Попільнянського ВП ГУНП Сергій Рябушенко.

За чинним законодавством подібні протиправні дії можуть обернутися для чоловіка покаранням – від штрафних санкцій і аж до позбавлення волі строком до 4 років.

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here