Home Кримінал У Макіївці розпочався суд над українськими терористами

У Макіївці розпочався суд над українськими терористами

193

Сьогодні в Центральному міському райсуді міста Макіївки почався суд над звинуваченими у теракті, який 20 січня наполохав всю силову верхівку країни. Як сказав прокурор, у той день особи, "які не згодні з політикою, яку проводять органи влади України", зажадали викуп у розмірі 4,2 ??млн. євро.

На думку державного обвинувача, організував терористичну організацію 23-річний Дмитро Онуфрак, який у себе вдома майстрував вибухові пристрої з використанням амоніту, гідропіриту, рідини для зняття лаку та інших популярних в побуті засобів. Потім роздрукував на принтері записку з погрозами і за допомогою годинникових механізмів привів вибухові пристрої в дію. А його товариш – 22-річний студент Антон Волошин – допоміг Онуфраку налякати Макіївку.

Під підозру молоді люди потрапили після нападу на таксиста, який вони вчинили 2 лютого. 43-річний Рафаїл Садердінов в перерві розповів журналістам, як Онуфрак, озброєний переробленим стартовим пістолетом, чотири рази вистрілив у нього гумовими кулями і відняв 300 гривень. У результаті замаху у потерпілого залишилися чотири шрами – 3 на обличчі і один під волосяним покровом голови. Садердінов описав грабіжників як ботаніків, які вели в машині дитячі розмови.

"Стріляв Онуфрак, а Волошин був до такої міри переляканий, що навіть не смикнувся в мою сторону. Мені мої авторитетні друзі сказали: "Тебе трохи лохи не завалили", – сказав потерпілий.

За замах на вбивство таксиста Онуфраку загрожує 15 років колонії, але він визнав себе винним у цій частині. Що ж стосується "тероризму" (за цією статтею, загрожує 12 років) Онуфрак відхрестився від обвинувачення повністю. А ось Волошин – навпаки: затинаючись і радячись з адвокатом, визнав свою провину в скоєнні терористичних актів і навіть частково (у розмірі 1 / 10 частини заявлених вимог) погодився виплатити позови. "Укртелеком", Держказначейство і МВС просять стягнути з підсудних компенсацію на загальну суму 1 млн. 35 тис. грн.

Заява сина про те, що він підривав Макіївку, довело Тетяну Волошину до серцевого нападу. Жінка продовжує наполягати, що Антон не причетний до подій 20 січня, а зізнатися в тероризмі його змушують під тортурами.

Тетяна ЗАРОВНА, gazeta.ua

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here