Home Кримінал У киян після вживання курей-гриль знайшли сальмонелу

У киян після вживання курей-гриль знайшли сальмонелу

169

Причиною кишкової інфекції від вживання курей гриль в Оболонському районі Києва була сальмонела, повідомив головний санітарний лікар України Анатолій Пономаренко.

"З 70 випадків у 60 хворих … сальмонельоз чистий, розшифрований спалах", – сказав він на прес-конференції в понеділок у Києві.

За словами Пономаренка, була проведена перевірка всіх подібних місць реалізації курей-гриль не тільки там, де був зафіксований випадок отруєння в Оболонському районі, а також прийняті відповідні заходи: заборонена реалізація курей-гриль того виробника через продукції якого постраждали люди.

"На сьогоднішній день стан захворюваності (кишковими інфекціями — ред.) у державі стабільний", – зазначив головний санлікар.

За його словами, щорічно в країні фіксується 30-50 спалахів групових кишкових інфекцій, внаслідок яких хворіє близько тисячі чоловік. Як повідомив Пономаренко, за перше півріччя 2011 року зафіксовано 20 спалахів гострих кишкових інфекцій, що знаходиться "в поле звичайного сезонного рівня" захворюваності кишковими інфекціями.

Нагадаємо, 50 клієнтів київського супермаркету потрапили до лікарні, після того як зкуштували продукцію з цього магазину.

Gazeta.uaІнтерфакс-Україна

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here