Home Кримінал У Бердичеві поліція вилучила зброю і боєприпаси

У Бердичеві поліція вилучила зброю і боєприпаси

92

Повідомлення про виявлення на околиці міста небезпечних предметів надійшло до Бердичівського відділу поліції 12 липня. Зі знайденого мішка правоохоронці вилучили обріз мисливської рушниці та боєприпаси. Розпочато кримінальне провадження.

До місцевої металобази, де випадковий перехожий знайшов мішок з потенційно небезпечними речами, прибули працівники вибухотехнічної служби ГУНП, слідчо-оперативна група міського відділу поліції.

Під час огляду у мішку поліцейські-вибухотехніки виявили гранати РГД-5 та ВОГ-17 з підривачами типу УЗРГМ і фрагмент пластичної вибухової речовини. Окрім того, у ноші знаходились обріз одноствольної мисливської рушниці калібру 16 мм та відповідні набої.

За вказаним фактом розпочаті відповідні перевірки щодо походження зброї і боєприпасів. Попередня правова кваліфікація – ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Слідчі підготували подання до суду щодо направлення вилученого на експертне дослідження.

Нагадуємо, що чинним законодавством за подібні протиправні дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here