Home Кримінал У 2019 році поліцейські Житомирщини викрили три банди наркозбутчиків

У 2019 році поліцейські Житомирщини викрили три банди наркозбутчиків

128

 За цей період  у рамках досудового розслідування поліцейські вилучили з незаконного обігу понад 40 кг наркотичних засобів і психотропних речовин та більше 14 тисяч нарковмісних рослин. До кримінальної відповідальності притягується 270 осіб, кожен шостий з них – продавець наркотиків.


Щодоби поліцейські області виявляють правопорушення, пов’язані з незаконним обігом  наркотичних засобів. Найчастіше це вилучення під час поверхневого огляду у підозрілих осіб медичних шприців з опієм або пакунків з марихуаною. У таких випадках в осіб знаходять від кількох грамів до кілограма заборонених для вільного обігу речовин. Тож і відповідальність за такі дії може бути як адміністративна, так і кримінальна у залежності від кількості виявленого.

Наприкінці серпня поліцейські Чуднівського відділення поліції під час поверхневого огляду виявили у рюкзаках двох жителів району майже по 5 кг листя конопель. Відтак парубкам  загрожує кримінальна відповідальність за зберігання наркотичних засобів.

Водночас працівники Управління протидії наркозлочинності ГУНП проводять системну роботу із виявлення та викриття як організованих груп наркозбутчиків, так і самостійних продавців. На початку  серпня  були  затримані 4 осіб, обгрунтовано підозрюваних у розповсюдженні наркотиків на території області. Двоє чоловіків та двоє жінок є членами стійкого злочинного угрупування, яке, за інформацією поліції, близько року займалось  продажем метадону, опію та макової соломи.

– Це уже третя організована злочинна група, викрита з початку року за безпосередньої участі оперативників Управління протидії наркозлочинності ГУНП Житомирщини, –  прокоментував т.в.о. начальника Управління протидії наркозлочинності Максим Янушевський. – Загалом же, у 2019 році викрито 270 осіб, причетних до наркозлочинів, кожен шостий з них – наркозбутчик.

Під час санкціонованих обшуків, що проводяться у ході досудових розслідувань, поліцейські виявляють запаси наркосировини або готові до вжитку наркотиків. На початку серпня з домоволодіння 58-річної звягельчанки було вилучено майже півкілограма подрібненої рослинної суміші та 2-метрові рослини конопель. У місті Коростишеві правоохоронці місцевого відділу  виявили на присадибній ділянці 32-річного жителя 7,7 тисяч рослин коноплі.

Відповідно до законодавства обвинуваченим може загрожувати покарання від штрафу до 8 років ув’язнення.

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here