Home Кримінал Топ-чиновників державної установи та компанії на Житомирщині затримали на хабарі в 1,5...

Топ-чиновників державної установи та компанії на Житомирщині затримали на хабарі в 1,5 мільйона доларів

107

За безперешкодну приватизацію державного підприємства – хабар у розмірі 1,5 млн доларів. Із них 1,3 млн доларів отримав гендиректор державної установи "Інститут охорони ґрунтів України". Ще 100 тис. доларів отримав керівник держпідприємства "Головинський кар’єр" (селище Головине Черняхівського району на Житомирщині). Решту 100 тис. доларів йому мали передати пізніше.

"Правоохоронці встановили, що з метою приватизації державного підприємства представники товариства надали пакет документів до держустанови. Натомість їм висунули вимогу щодо надання неправомірної вигоди за вирішення цього питання. 1,3 мільйона доларів США хабара необхідно надати керівнику "Інститут охорони ґрунтів України" та 200 тисяч доларів США – директору "Головинський кар’єр". За визначену суму керівник ДП "Головинський кар’єр", який також є головою ліквідаційної комісії, посприяє у пришвидшенні процедури ліквідації держпідприємства, а гендиректор ДУ "Інститут охорони ґрунтів України" – у безперешкодній його приватизації", – повідомив Департамент захисту економіки Національної поліції України.

1 серпня гендиректора "Інституту охорони ґрунтів України" затримали в службовому кабінеті. Він отримав пакет з хабарем у 1,3 млн доларів. Директора "Головинського кар’єру" затримали на виїзді з Києва – у нього було 100 тис. доларів.

"На підставі зібраних матеріалів було відкрито кримінальне провадження за ст. 368 Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про затримання посадовців у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлення їм про підозру. За місцем роботи та проживання правопорушників проводяться санкціоновані обшуки", – повідомили в поліції.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here