Home Кримінал Шахраї під виглядом обміну коштів вкрали у пенсіонерки на Житомирщині 30...

Шахраї під виглядом обміну коштів вкрали у пенсіонерки на Житомирщині 30 тисяч гривень

101

 Упродовж минулої доби двоє літніх жителів Житомирщини постраждали від непроханих гостей, які під різними приводами потрапили в оселі пенсіонерів і обібрали їх. Поліція закликає до обережності та уважності у спілкуванні з незнайомцями.


Одразу дві заяви про злочини, вчинені за подібних обставин, надійшли до Любарського та Радомишльського відділень поліції упродовж 9 жовтня. 

88-річна жителька с. Гізівщини Любарського району пожалілась на двох жінок, які напередодні прийшли до її оселі, назвавшись працівниками пенсійного фонду. Поки одна з них розповідала пенсіонерці байки, друга встигла понишпорити в оселі, зайти і спустошити бабусин сховок із 1 тис. гривень. 

Ще одні «добродійки» у с. Ірші Радомишльського району позбиткувались над 81-річною місцевою жителькою. Увійшовши до її будинку під приводом  обміну грошей, незнайомки заволоділи усіма збереженнями пенсіонерки – понад 30 тис. гривень в українських гривнях та іноземній валюті.

Обидві заяви належним чином зареєстровані та за фактами відповідно крадіжки (ст.185 ККУ) та шахрайства (ст.190 ККУ) розпочаті кримінальні провадження, у рамках яких поліція встановлює особи негідниць і їх місцезнаходження.

Водночас правоохоронці звертаються до громадян із наполегливим закликом не довіряти незнайомим людям, які під різними приводами і називаючись представниками офіційних структур та організацій намагаються потрапити в оселю пенсіонерів й будь-що заволодіти їх грошовими збереженнями. Не впускайте до своїх домівок незнайомців. Скажіть, що розмовляти з ними ви будете у присутності ваших дітей, сусідів або й навіть дільничного офіцера. У жодному разі не погоджуйтесь на проведення будь-яких робіт або прийняття запропонованих послуг, на пропозиції обміну валюти або «старих» купюр на «нові» та не демонструйте невідомим візитерам наявність у  вас готівкових коштів. Шановні громадяни! Не забудьте ознайомити з елементарними правилами безпеки ваших літніх батьків, які проживають окремо, та зобов’яжіть їх телефонувати вам у разі виникнення будь-якої підозрілої ситуації.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here