Home Кримінал Росію і Китай викрили в масштабній підробці ліків

Росію і Китай викрили в масштабній підробці ліків

97

Російські злочинні угруповання та їх китайські партнери заробляють мільярди доларів, продаючи підроблені й неліцензовані ліки через інтернет, піддаючи тисячі людей ризику, пишуть британські ЗМІ.

Співробітники Інтерполу, поліції, митних служб і організацій з контролю за обігом наркотиків провели операцію в 79 країнах світу та вилучили підроблені ліки на суму більш 4 млн євро.

В організації з нагляду за медичними препаратами заявили, що більшість інтернет-сайтів аптек, які продають підроблені ліки, контролюються російськими та китайськими злочинними угрупованнями, в той час як більшість таких препаратів виготовляють в Індії та Китаї, пише The Guardian.

За словами глави розвідувального відділу організації Німо Ахмеда, серед вилучених ліків були препарати від епілепсії, раку молочної залози, виразкової хвороби шлунка та інгалятори від астми.

"Точних цифр про кількість захворювань в світі немає, але вже були випадки, коли люди вмирали від прийому підроблених препаратів. У Великобританії навіть говорили про те, що деякі люди померли від прийому таких препаратів, але поки дуже складно сказати точно", – заявив він.

Він також додав, що дуже часто жертвами підроблених ліків стають підлітки, які купують деякі препарати, щоб бути більш сконцентрованими і поліпшити розумову діяльність.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here