Home Кримінал Протитанкову гранату РПГ-22, протипіхотну міну МОН-50, ручні гранати Ф-1 та РГД-5 та...

Протитанкову гранату РПГ-22, протипіхотну міну МОН-50, ручні гранати Ф-1 та РГД-5 та багато іншої зброї вилучили на Житомирщині

290

На Житомирщині правоохоронці викрили групу незаконних зброярів.

Про це повідомляє поліція Житомирської області.

30 вересня на території області слідчі ГУНП Житомирщини спільно з співробітниками УСБУ в області під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури провели півтора десятка обшуків за місцями проживання та перебування кількох осіб, причетних до незаконного продажу зброї. Встановлено, що члени групи перероблювали стартову зброю у бойову для подальшого її збуту.

Нелегальна зброярня була облаштована в обійсті 39-річного жителя Коростенського району, який і займався її переробкою. Інші члени групи допомагали у її продажі.

30 вересня санкціоновані обшуки у рамках досудового розслідування було проведено у Коростенському та Овруцькому районах Житомирщини.

У результаті виявлено значний арсенал зброї, боєприпасів та вибухових речовин. Зокрема, лише з домогосподарства, де знаходилась зброярня, поліцейські вилучили реактивну протитанкову гранату РПГ-22, протипіхотну міну МОН-50, ручні гранати Ф-1 та РГД-5, тротилові шашки, майже дві тисячі набоїв різних калібрів, два перероблені пістолети та малокаліберний карабін.

Вилучене буде направлено на відповідне експертне дослідження.

Кримінальне провадження відкрите за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

Наразі вирішується питання щодо затримання причетних до скоєння злочинів осіб у порядку ст. 208 КПК України, повідомлення їм про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень та обрання запобіжних заходів.

Такого результату досягнуто внаслідок спільних злагоджених дій усіх правоохоронних органів області.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here