Home Кримінал Прокуратура Житомирщини наполягатиме на триманні під вартою групи наркоділків, який...

Прокуратура Житомирщини наполягатиме на триманні під вартою групи наркоділків, який збували амфетамін

103

 У четвер, 14 лютого 2019 року, за погодженням із прокуратурою Житомирської області, групі осіб повідомлено про підозру у скоєні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне  виготовлення, придбання, зберігання, перевезення та збут психотропних речовин групою осіб).

Також, наразі до суду подані клопотання про застосування до всіх трьох підозрюваних (серед них одна жінка) запобіжних заходів.

Прокуратура Житомирської області дотримується принципової позиції щодо викриття осіб, які вчиняють злочини, пов’язані із виготовленням та розповсюдженням психотропних речовин та наркотичних засобів, а тому наполягатиме на застосуванні запобіжного заходу у виді тримання під вартою.


Чергова група наркоділків була викрита правоохоронцями у середу, 13 лютого 2019 року, у Житомирі, безпосередньо після чергового збуту психотропної речовини – амфетаміну.


Того ж дня, під процесуальним керівництвом прокуратури області, слідчими, працівниками Управління протидії наркозлочинності та спецпідрозділу ГУНП в області проведено санкціоновані обшуки у помешканнях фігурантів. 
Під час обшуків виявлено і вилучено обладнання та інгредієнти, які застосовують для виготовлення психотропних речовин, значний об’єм порошкоподібної речовини, рослинну масу, електронні ваги, посуд, а також грошові кошти, здобуті від протизаконної діяльності.  


Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 307 проводить слідче управління ГУНП в області, прокуратура області здійснює процесуальне керівництво.


За злочини такої категорії Кримінальним кодексом України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here