Home Кримінал Прокуратура припинила незаконне використання понад 3 тис га землі

Прокуратура припинила незаконне використання понад 3 тис га землі

101

Прокуратурою Бердичівського району виявлено грубі порушення земельного законодавства при наданні земель сільськогосподарського призначення у користування громадянам для ведення особистого селянського господарства та суб’єктам господарювання для ведення товарно-сільськогосподарського виробництва.

Установлено, що Бердичівською райдержадміністрацією, усупереч законодавству, без розроблення та затвердження технічної документації, видано розпорядження про надання в оренду ПСП «Агрофірма «Світанок» 35 не витребуваних часток (паїв) загальною площею понад 75 га на території Скаківської сільської ради.

Порушення земельного законодавства, зокрема, надання земельних ділянок із перевищенням передбаченої законом площі, без розроблення проектно-технічної документації із землеустрою, встановлення меж земельних ділянок у натурі виявлено також у Ружинському та Овруцькому районах.

У цілому, за наслідками розгляду документів прокурорського реагування, в області припинено незаконне використання понад 3 тис га землі.

Крім того, прокуратурою ініційовано у судовому порядку припинення незаконного використання понад 440 га земель сільськогосподарського призначення.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here