Home Кримінал Полтавчанам, які вбили 92-річну пенсіонерку в Брусилівському районі, загрожує довічне позбавлення...

Полтавчанам, які вбили 92-річну пенсіонерку в Брусилівському районі, загрожує довічне позбавлення волі

114

 Двох полтавчан розшуківці Житомирщини затримали у м. Конотопі Сумської області наприкінці березня за обгрунтованою підозрою у вбивстві  92-річної бабусі. У ході досудового розслідування слідчі зібрали докази їх вини та нещодавно направили обвинувачення відразу за кількома статтями до суду.


Для розкриття цього жорстокого злочину поліцейські провели масштабний комплекс слідчо-розшукових заходів та встановили особи підозрюваних.

Вони виявилися раніше неодноразово судимими жителями Полтавщини віком 43-х та 30-ти років. При детальнішому аналізі також з’ясувалося, що   обоє мають 15-20 років «тюремного стажу» за  різні злочини, у тому числі тяжкі. Останній строк у місцях позбавлення волі обидва відбували разом і звільнилися у січні поточного року з різницею в один день.

Вистежили і затримали підозрюваних розшуківці кримінальної поліції ГУНП Житомирщини у м. Конотопі Сумської області уже через кілька днів.

У ході досудового розслідування встановлено, що обвинувачені пізнього вечора 20 березня ввірвались до будинку літньої жительки с. Ставищ. Жінку зв’язали та задушили, а з її оселі забрали наявні кошти – у межах 8 тисяч гривень – та інші цінні речі.

Нині обвинуваченим інкримінують вчинення умисного вбивства (п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 ККУ) та розбою (ч. 4 ст. 187 ККУ). Санкції статтей передбачають відповідальність – до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here