Home Кримінал Поліція Житомирщини перевіряє 51 повідомення про порушення під час виборчої кампанії

Поліція Житомирщини перевіряє 51 повідомення про порушення під час виборчої кампанії

100

2 липня поліцейські Бердичівського та Житомирського відділів зареєстрували 4 повідомлення про можливі порушення, пов’язані з виборчим процесом.

Усі вони містять інформацію про розміщення агітаційних матеріалів кандидатів без обов’язкових вихідних відомостей.

Загалом же, за час виборчих перегонів до поліції області надійшло 51 повідомлення про можливі порушення, а саме: 17 – у м. Житомирі, 10 – у Бердичівському, 9 – у Коростенському відділах, по 3 – у Малинському, Овруцькому відділеннях та ГУНП, 2 – у Житомирському відділенні, по 1 – у Новоград-Волинському відділі, Олевському, Чуднівському та Черняхівському відділеннях області.

У 5 випадках розпочато кримінальні провадження: 3 – за повідомленнями про підкуп громадян (ч. 4 ст. 160 ККУ), по одному – про перешкоджання здійсненню виборчого права (ч.1 ст. 157 ККУ) та хуліганство (ч.1 ст. 296 ККУ).

Окрім того, за результатами проведених перевірок складено 3 адміністративних протоколи (2 – Житомирським відділом та 1 – Житомирським районним відділенням) за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 212-13 (Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) КУпАП.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here