Home Кримінал Поліція затримала 19-річного житомирянина, який вкрав телефон і здав його у ломбард

Поліція затримала 19-річного житомирянина, який вкрав телефон і здав його у ломбард

121

 Правоохоронці встановили особу парубка, який, скориставшись відомою схемою «дай терміново зателефонувати», заволодів чужим мобільним телефоном. Нині триває досудове розслідування.


До Житомирського відділу поліції звернувся 29-річний житель обласного центру із повідомленням про ошуканство. Чоловік розповів, що випадковий знайомий обманом заволодів його ґаджетом.

За словами заявника, неприємність сталася з ним  наприкінці жовтня. Тоді під час відпочинку за чаркою оковитої він познайомився із місцевим жителем. За деякий час новий знайомий попросив у чоловіка його мобільний телефон, мовляв, терміново треба зателефонувати. А отримавши до рук ґаджет вартістю понад 5 тисяч гривень, раптом швидко зник.

– Ми опитали місцевих жителів, які проживають неподалік місця події, намагаючись встановити особу причетного до правопорушення, – розповідає дільничний офіцер Житомирського відділу поліції  Алла Потаповська. – Однак, окрім імені свого нового знайомого, заявник нічого не міг вказати. А зважаючи на пізню пору, свідків також не виявилося.

Втім інші заходи поліції стали більш результативними: телефон поліцейські таки знайшли в одному з житомирських ломбардів.

– Далі ми дізналися, як виглядав псевдовласник ґаджета та встановили його особу і місце проживання, – продовжує Алла Потаповська. – У результаті розшукали 19-річного житомирянина, який і ошукав заявника. У скоєному він зізнався.

Нині триває досудове розслідування кримінального провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Молодикові може загрожувати штраф або громадські роботи, або виправні роботи чи обмеження волі на строк до 3 років.

Шановні громадяни! Зауважте, що вберегтися від подібного роду злодіянь цілком реально, для цього запам’ятайте самі та розкажіть близьким та знайомим деякі правила:

– у випадку, коли до вас звертаються з проханням терміново зателефонувати до рідних або під приводом викликати «швидку допомогу», повідомити про злочин, інших екстремальних обставин – зробіть це самі, уточнивши адресу та дані того, хто потребує допомоги. Шахраї зазвичай одразу відмовляються від своїх намірів;
– батькам необхідно щоразу нагадувати власним дітям про обережність. Розкажіть їм, що не можна вихвалятися модними ґаджетами, особливо серед незнайомців, у громадському транспорті, на вулиці. Варто ігнорувати прохання однолітків та дорослих «подивитися», як працюють функції телефону тощо.

Не передавайте цінні речі до рук незнайомцям. Цим ви убезпечите себе від неприємностей. Будьте розсудливими!

Відділ комунікації поліції Житомирської області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here