Home Кримінал Поліцейські затримали жителя Попільні, який повідомив про ”замінування” вокзалу в Житомирі

Поліцейські затримали жителя Попільні, який повідомив про \”замінування\” вокзалу в Житомирі

108

 29 червня на спецлінію «102»  надійшло анонімне повідомлення про замінування вокзалу у м. Житомирі. Поліцейські, евакуювавши людей, провели перевірку  усіх трьох вокзалів обласного центру. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Водночас правоохоронці встановили та затримали чоловіка, який надав неправдиву інформацію. Нині за скоєне йому загрожує до 6 років ув’язнення.


О 14.17 чоловік, який не назвався, зателефонував на номер «102»  та  сказав про замінування вокзалу в обласному центрі і відразу кинув слухавку.

Відтак за адресами розташування залізничного  та автовокзалу, а також автостанції виїхали слідчо-оперативні групи Головного управління Нацполіції  та Житомирського відділу поліції, працівники вибухотехнічної служби ГУНП, патрульні та представники інших правоохоронних відомств і екстрених служб. 

Поліцейські провели евакуацію з приміщень, загалом до 200 чоловік з усіх вокзалів, та обмежили доступ до потенційно небезпечної території на час її обстеження.

Фахівці вибухотехнічної служби ГУНП, застосовуючи спеціальні технічні засоби, провели огляд будівель та навколишніх територій і жодних вибухонебезпечних предметів, які могли б становити загрозу безпеці громадян, не виявили.

За вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого  ст.259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) Кримінального кодексу України.

У результаті проведених слідчо-розшукових заходів упродовж кількох годин поліцейські встановили та затримали чоловіка, підозрюваного в неправдивому повідомленні. Ним виявився 37-річний житель селища Попільні. Його доставили до відділу поліції для встановлення усіх обставин події. Свою причетність чоловік визнав.

За подібні протиправні дії законодавством передбачено покарання від 2 до 6 років ув’язнення. 

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here