Home Кримінал Поліцейські затримали 18-річного житомирянина, який вночі побив і пограбував 21-річного молодика

Поліцейські затримали 18-річного житомирянина, який вночі побив і пограбував 21-річного молодика

103

 Одного із нападників на житомирянина увечері 28 грудня затримали працівники кримінальної поліції Житомирського ВП ГУНП. Розбій, унаслідок якого потерпілий опинився у лікарні та залишився без грошей і особистих речей, було вчинено кілька днів тому на одній з вулиць обласного центру. Тривають подальші заходи поліції зі встановлення усіх інших обставин.


Уночі 25 грудня до Житомирського відділу поліції надійшло повідомлення від медиків про госпіталізацію 21-річного житомирянина з тілесними ушкодженнями, отриманими від невідомих на одній з вулиць обласного центру. 

Згодом правоохоронці з’ясували, що пізньої пори потерпілий повертався додому пішки з одного кінця міста в інший. Раптом на нього накинулись незнайомці, побили і відібрали гроші та інші особисті речі. Жодних прикмет нападників молодий чоловік не запам’ятав.

– Подію було кваліфіковано як розбій (ст.187 ККУ) і розпочато відповідне кримінальне провадження. Для встановлення причетних до вчинення злочину було організовано низку оперативно-розшукових заходів, у тому числі проаналізовано записи камер відеоспостереження, розміщених у закладах поблизу місця події, – розповів начальник Житомирського ВП ГУНП Михайло Сорока.

У результаті 28 грудня оперативники поліції встановили та затримали у порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України 18-річного жителя обласного центру. Частину викрадених у потерпілого речей у нього вилучено. 

У рамках подальшого досудового розслідування поліція встановлює місцезнаходження іншого співучасника злочину. 

За чинним законодавством розбійний напад, учинений за попередньою змовою групою осіб, карається позбавленням волі на строк від 7 до 10 років.

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here