Home Кримінал Пограбування «жартома» може обернутися реальним покаранням для жителя Малина

Пограбування «жартома» може обернутися реальним покаранням для жителя Малина

86

Уночі 24 квітня до місцевої крамниці заскочив юнак, на очах у продавців викрав пляшку спиртного та втік. Поліцейські розшукали причетного до злодіяння, який пояснив, що це був… жарт.

Утім, така витівка може обернутися для 17-річного хлопця серйозним покаранням.

За словами охоронника супермаркету, подія сталася близько 1-ї ночі. До торгівельної зали забіг хлопець у… довгому жіночому плащі з капюшоном. Він схопив з полиці коньяк та втік. Вивчивши записи камер відеоспостереження, поліцейські встановили особу правопорушника.

Хлопця, 17-річного місцевого жителя, розшукали вдома та доставили до поліційного відділку для з’ясування обставин події. Юнак визнав свою провину та пояснив, що уночі відпочивав з друзями у центрі міста. Тоді й вирішив «пожартувати», поцупивши спиртне з крамниці. Разом з товаришами вони випили роздобутий коньяк.

Нині триває подальше з’ясування обставин події. Відповідно до ч. 1 ст. 186 (Грабіж) КК України така витівка може обернутися для хлопця штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 120 до 240 годин, або виправними роботами на строк до 2 років, або піврічним арештом, або позбавленням волі на строк до 4 років.

Крім того, за минулу добу поліцейські Житомирщини викрили ще трьох магазинних крадіїв. Поліцейські розшукали 35-річного жителя м. Коростишева, який причетний до крадіжки кави з полиці крамниці обласного центру.

А 30-річна житомирянка вирішила не розраховуватися за чоловічу туалетну воду вартістю понад 600 гривень. Нестачу товару за кілька днів помітили продавці та звернулися до поліції. Дільничні офіцери встановили та розшукали жінку. Вона визнала свою провину.

На Овруччині просто у місцевій крамниці «за руку» спіймали 16-річну жительку району. Дівчина намагалась пронести повз касу косметику на суму понад 2 тисяч гривень.

Нині за усіма фактами проводяться досудові розслідування. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here