Home Кримінал Названо найнебезпечніші держави світу

Названо найнебезпечніші держави світу

142

Аналітики консалтингової компанії Maplecroft склали рейтинг найбільш небезпечних з точки зору тероризму держав планети.

Лідерство в списку через величезну кількість радикальних ісламістських угруповань, пов’язаних з "Аль-Каїдою", зберегло Сомалі.

До першої п’ятірки також увійшли торішні "фіналісти" Пакистан, Ірак і Афганістан, крім того, до них приєдналася наймолодша держава світу (проголошена в липні 2011 року) – Південний Судан.

Найбільше зростання терористичної загрози показали Ємен, Іран, Уганда, Лівія, Єгипет і Нігерія. Якщо в арабських країнах це пов’язано з наслідками так званої "арабської весни", то в Уганді та Нігерії оглядачі зареєстрували активізацію дій сепаратистського підпілля.

До Топ-20 країн з "екстремальним ризиком", куди не рекомендується їздити туристам, також увійшли палестинські території, Республіка Конго, Центральноафриканська Республіка, Колумбія, Алжир, Таїланд, Філіппіни.

14-е місце в списку посіла Росія, за нею йдуть Судан, Іран, Бурунді, Індія, Нігерія, Ізраїль. Усього в рейтингу представлено 198 країн. Оцінка визначалася за показниками частоти і рівня терористичних атак, а також кількості жертв, до яких вони призвели.

Дані взяті з міжнародної системи контролю інцидентів Національного центру з боротьби з тероризмом США.

Найменший рівень загрози присвоєно скандинавським країнам (рейтинг був складений до терактів у Норвегії), США, Канаді, Австралії та Нової Зеландії.

Всього, за даними Maplecroft, в 2010 році, від дій терористів загинули 13 тисяч 492 людини. Роком раніше ця цифра становила 14 тисяч 478.

Нагадаємо, що вісім держав світу – США, Росія, Велика Британія, Франція, Китай, Індія, Пакистан і Ізраїль – мають на озброєнні 20,5 тисячі одиниць ядерної зброї, п’ять тисяч з них готові до застосування, дві тисячі перебувають в стані оперативної боєготовності.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here