Home Кримінал На Житомирщині затримали жителя райцентру за крадіжки каналізаційних решіток з автошляхів

На Житомирщині затримали жителя райцентру за крадіжки каналізаційних решіток з автошляхів

91

 Чоловіка застали неподалік від місця вчинення злочину з мішком викрадених металевих решіток. Поліцейські попередили завдання збитків місцевому комунальному підприємству. Нині розпочато досудове розслідування.


До Новоград-Волинського відділу поліції надійшло повідомлення від автодорожнього комунального підприємства про викрадення з вулиць міста кількох каналізаційних решіток вартістю по 650 гривень кожна.

Поліцейські розпочали низку заходів щодо встановлення особи, причетної до правопорушень. У ході перевірки одного з повідомлень про виявлення ймовірного крадія, екіпаж сектору реагування патрульної поліції направився на одну з вулиць районного центру. Поліцейські помітили чоловіка, який ніс мішок з досить важкою ношею.

Під час перевірки правоохоронці виявили, що 27-річний місцевий житель дійсно ніс викрадені каналізаційні решітки.

– Чоловік зізнався, що здати ношу на пункт прийому металобрухту, сподіваючись підзаробити, – повідомив начальник Новоград-Волинського відділу поліції Юрій Кононенко. – Ми з’ясували, що він причетний до кількох таких крадіжок.

Викрадене майно поліцейські вилучили, нині решітки встановлені на місце.

– Вчиняючи подібні крадіжки, правопорушники навіть не замислюються, що такі дії можуть призвести до тяжких наслідків для учасників дорожнього руху та пішоходів, – зауважив Юрій Кононенко. – На щастя, цього не сталося. Але я закликаю громадян не бути байдужими, і у разі виявлення таких правопорушників, негайно телефонувати до поліції.

Відповідно до ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) чоловікові може загрожувати арешт на строк від 3 до 6 місяців або обмеження чи позбавлення волі на строк до 5 років.

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here