Home Кримінал На Житомирщині затримали шахрая, який за гроші ”влаштовував” на контракт у Держприкордонслужбу

На Житомирщині затримали шахрая, який за гроші \”влаштовував\” на контракт у Держприкордонслужбу

119

Міжвідомчою групою у складі співробітників відділу внутрішньої та власної безпеки по Житомирському прикордонному загону  УВВБ «Північ», слідчих УСБ України у Житомирській області, під процесуальним керівництвом Військової прокуратури Житомирського гарнізону, із залученням військовослужбовців спецпідрозділу «Дозор», припинено протиправну діяльність низки громадян із незаконного отримання коштів за сприяння у призові на військову службу за контрактом у Держприкордонслужбу України.

Встановлено, що організатор протиправної схеми, який видавав себе за діючого офіцера прикордонного відомства, отримував від цивільних осіб матеріальні цінності за сприяння у вирішенні певних кадрових питань. Для пошуку осіб, які мають бажання проходити військову службу у лавах Держприкордонслужби, організатор активно залучав цивільних осіб. Окремо був розроблений «прайс-лист», в якому визначено посади та сума, яку необхідно сплатити.

Також у поле зору власної безпеки потрапила низка діючих співробітників Держприкордонслужби України, причетних до даної протиправної діяльності. Проводяться невідкладні слідчі дії.

Міжвідомчими групами проведено санкціоновані обшуки помешкань, офісних приміщень та автомобілів, за результатами яких виявлено та зафіксовано підтверджуючі відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here