Home Кримінал На Житомирщині за п’ять зрізаних дубів «чорного» лісоруба засудили до двох років...

На Житомирщині за п’ять зрізаних дубів «чорного» лісоруба засудили до двох років позбавлення волі умовно

117

Коростишівська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у 42-х кримінальних провадженнях за фактами розкрадання лісових ресурсів на території семи районів, які підпадають під юрисдикцію місцевої прокуратури (Брусилівський, Коростишівський, Малинський, Попільнянський, Радомишльський, Хорошівський та Черняхівський).

Наразі у чотирьох кримінальних провадженнях місцевою прокуратурою затверджено обвинувальні акти та скеровано до суду для розгляду по суті. Зокрема, два з них – стосовно незаконної порубки лісу та два – за фактом розкрадання лісових ресурсів.

Про це повідомив керівник Коростишівської місцевої прокуратури Сергій Зубак.

Керівник місцевого відомства зауважив, що прокуратура принципово реагує на кожне виявлене порушення у сфері лісокористування, а також займає безкомпромісну позицію у судах, забезпечуючи публічне обвинувачення під час розгляду справ такої категорії.

«Зокрема, за незаконну порубку лісу – 5 сироростучих дерев породи дуб у Ворсівському лісництві ДП «Малинський лісгосп АПК», що знаходиться на території Нововороб’ївської сільської ради Малинського району, місцевому жителю вироком суду призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі з іспитовим терміном 1 рік. Також заявлено позов про відшкодування особою завданої державним інтересам шкоди на суму понад 32 тис грн», – навів приклад Сергій Зубак.

Він також додав, що іншого «чорного» лісоруба судом визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення за ст. 246 КК України та призначено покарання у виді штрафу в розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here