Home Кримінал На Житомирщині водій сяде 10 років та заплатить 1,5 млн грн моральної...

На Житомирщині водій сяде 10 років та заплатить 1,5 млн грн моральної шкоди за смертельне ДТП

207

Внаслідок ДТП у Попільнянському районі загинули двоє пасажирок 15 та 16 років. Водій отримав максимальне покарання – 10 років ув’язнення та заплатить 1,5 млн грн моральної шкоди.

Про це повідомляє прокуратура області:

"Вироком Андрушівського районного суду водія визнано винним у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 286 КК України та засуджено до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом на 3 роки".

Також суд задовольнив цивільні позови щодо стягнення з винного на користь потерпілих завданої моральної і матеріальної шкоди на загальну суму понад 1,5 млн грн.

Читайте також: Депутат Кропачов збив на смерть жінку.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року, опівночі, 23-річний місцевий житель, керуючи у стані алкогольного сп’яніння автомобілем марки Seat Ibiza, не врахував під час повороту дорожню обстановку на 66–му км автодороги Ставище-Попільня, виїхав за межі проїзної частини та зіткнувся із деревом, скоївши ДТП.

Унаслідок скоєння дорожньо-транспортної події 16-річна пасажирка, жителька смт. Попільні, отримала смертельні травми.

Ще одну пасажирку, 15-річну дівчину, із тяжкими тілесними ушкодженнями було доставлено до лікарні, однак медикам не вдалося врятувати і їй життя: потерпіла померла, не приходячи до тями.

Інші двоє пасажирів та водій у ДТП не постраждали.

Своєї вини у скоєному правопорушенні водій не визнавав.

На період досудового та судового слідства – і дотепер фігурант справи перебуває під вартою.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here