Home Кримінал На Житомирщині викрили молодика, який позичив двоколісник і швидко продав його

На Житомирщині викрили молодика, який позичив двоколісник і швидко продав його

154

  16 вересня поліцейські викрили 28-річного жителя с. Суховолі у шахрайському заволодінні майном жителя райцентру. Згодом чоловік продав чуже добро, а отримані гроші витратив на власні потреби. Нині його затримано, а майно після проведення необхідних експертиз повернуть власникові.


Як розповів заявник, 42-річний житель райцентру, кілька днів тому незнайомий чоловік зайшов до його обійстя та попросив велосипед, мотивуючи нагальною потребою. Як гарантію повернення двоколісника, залишив власні речі. Утім незнайомець не повернувся ні  через півгодини (як обіцяв), ні навіть довечора. З тим заявник і прийшов до поліцейських.

У ході розпочатого за фактом шахрайства кримінального провадження поліцейські встановили особу ошуканця. Ним виявився 28-річний житель району, якого кілька днів тому правоохоронці Новоград-Волинського відділу затримали за вчинення розбійного нападу на пенсіонерку.

Під час перевірки обставин шахрайства дільничні офіцери з’ясували причетність молодика  і до цього правопорушення.

Попередньо встановлено, що отримавши чужий велосипед чоловік подався у найближче до райцентру село, де після кількох спроб продав двоколісник за символічну суму.

Нині транспортний засіб вилучено і після проведення необхідної експертизи буде повернуто власникові. А ошуканцю загрожує покарання відповідно до санкції ст. 190 (Шахрайство)Кримінального кодексу України.

Водночас поліцейські застерігають громадян: не легковажте, якщо йдеться про матеріальні питання. І позичити велосипед незнайомому молодикові (аби той швидко поповнив рахунок мобільного), і купити його за 200 грн у невідомого – не самі розважливі вчинки. У першому випадку двоколісник таки повернеться до свого власника, а у другому – тепер ні грошей, ні велосипеда.

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here