Home Кримінал На Житомирщині відкрили сотню кримінальних проваджень за фактами нелегального видобутку бурштину

На Житомирщині відкрили сотню кримінальних проваджень за фактами нелегального видобутку бурштину

157

 Минулих вихідних поліцейські Управління захисту економіки ДЗЕ Нацполіції, місцевого ВП ГУНП спільно з УСБУ на Олевщині припинили функціонування чергової нелегальної копальні, де «трудилися» троє старателів. Поліцейські продовжують працювати на попередження і припинення фактів незаконного видобутку бурштину у північних районах регіону.

До рейдових груп, які відпрацьовують місця можливого незаконного видобування сонячного каменю, входять представники обласного Управління захисту економіки Національної поліції, бійці спецпідрозділу ГУНП, патрульні поліцейські та працівники Олевського відділення поліції. 

Днями чергову групу буштиношукачів-нелегалів було виявлено та затримано неподалік с. Перги Олевського району. З організованої ними незаконної копальні правоохоронці вилучили потужну мотопомпу, комплект  старательського приладдя та щойно видобуте  сонячне каміння. Усі копачі – жителі м. Олевська віком 29-ти та 34-х років. За вказаним фактом нині триває досудове розслідування.

Загалом упродовж 8 місяців п.р. на Житомирщині зареєстровано 100 кримінальних проваджень за фактами порушення правил охорони або використання надр (бурштинові копальні).  До суду вже направлено 37 обвинувальних актів відносно 67 осіб. 

За чинним законодавством подібні протиправні дії караються значними сумами штрафів (від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років.

Робота правоохоронців з протидії та попередження незаконного видобутку корисних копалин, у тому числі й бурштину, на Житомирщині триває і надалі.

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here