Home Кримінал На Житомирщині судитимуть водія, який на несправному вантажному автомобілі скоїв смертельну ДТП

На Житомирщині судитимуть водія, який на несправному вантажному автомобілі скоїв смертельну ДТП

110

Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення водієм правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілої, що сталося у Коростенському районі.

Наразі, 25.06.2019, у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 286 КК України затверджено обвинувальний акт та скеровано до суду.

Органом досудового розслідування у скоєнні смертельної дорожньо-транспортної події обвинувачується 33-річний житель Коростеня (уродженець Росії, зареєстрований на Донеччині), не працюючий.

Установлено, що у жовтні 2018 року на автодорозі поблизу села Вигів Коростенського району обвинувачений, без посвідчення водія та реєстраційних документів на транспортний засіб «ЗИЛ 131», знаючи, що автомобіль має низку несправностей (демонтована гальмова камера, непрацюючі повороти), при яких експлуатація заборонена, їхав у темну пору доби, близько 19.00 год, без увімкнених фар, займаючи одночасно дві смуги руху.

Грубі порушення правил безпеки дорожнього руху водієм вантажного автомобіля призвели до зіткнення із зустрічним автомобілем, який не мав технічної можливості уникнути зіткнення. Унаслідок дорожньо-транспортної події пасажирка легкового автомобіля отримала тяжкі тілесні ушкодження, від яких померла на місці події.

З огляду на тяжкість скоєного, прокуратура звернулася з клопотанням про застосування до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою. Однак ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту у нічний час, який оскаржено прокуратурою області в апеляційній інстанції.

Проте, покладених судом зобов’язань підозрюваний не виконав, натомість полишив своє місце перебування, у зв’язку з чим його оголошено у розшук. Затримали правоохоронці підозрюваного 18.06.2019 у Києві, того ж дня ухвалою Житомирського апеляційного суду до нього застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Справу розглядатиме Коростенський міськрайонний суд, прокуратура області здійснюватиме публічне обвинувачення.

Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3-х до 8-ми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3-х років або без такого.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here