Home Кримінал На Житомирщині правоохоронці спалили наркотики

На Житомирщині правоохоронці спалили наркотики

142

 

На території автогосподарства УМВС в Житомирській області правоохоронці спалили наркотичні засоби та сировину, вилучені з незаконного обігу.

  – Таким чином знищуються речові докази по вже розглянутих кримінальних справах після винесення судом відповідного рішення, – пояснив заступник начальника ВБНОН УМВС України в Житомирській області Віталій Прокопенко. – При цьому спеціально створена комісія, до складу якої входять представники і органів внутрішніх справ, і Служби безпеки України, і виконавчої служби перевіряє наявність зазначених наркозасобів та утилізує їх, про що складається відповідний акт. 

Кожен із так званих речових доказів у залежності від стану та виду (порошкоподібні, рідкі і т.д.) має свою специфіку знищення. Цього разу по більше ніж півсотні кримінальних справах фігурували, в основному, незаконно вирощенні мак та коноплі – загалом близько 2 тисяч рослин – або ж продукти їх переробки. Лише один із цих мішків, вщент заповнений подрібненим канабісом, міг принести прибутку своєму власнику за цінами чорного ринку до 150 тисяч гривень. У нещадному вогні працівники міліції знищили не лише наркотичні засоби та сировину, а й специфічні пристосування для їх вжитку, також вилучені на місцях подій як свідчення незаконної діяльності обвинувачених.
Повідомила Алла Ващенко, відділ зв’язків з громадськістю УМВС в Житомирській області.
 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here