Home Кримінал На Житомирщині поліція розпочала ще одне кримінальне провадження за повідомленням про підкуп...

На Житомирщині поліція розпочала ще одне кримінальне провадження за повідомленням про підкуп виборців

92

 За минулу добу, 11 липня, до підрозділів поліції регіону надійшли 3 повідомлення про ймовірні порушення виборчого законодавства. В одному випадку поліція відкрила кримінальне провадження, за іншими – триває перевірка.


До Коростенського відділу поліції надійшла інформація про ймовірну пропозицію невідомими особами грошової винагороди жителям м. Коростеня та району за голосування на користь одного з кандидатів у народні обранці. Відповіні відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.4 ст.160 (Підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу України. Розпочато відповідні перевірки.

Водночас поліцейські перевіряють й два інших повідомлення, які надійшли до Олевського та Черняхівського відділень поліції і стосуються порушень у розповсюдженні друкованих агітаційних матеріалів. 

Загалом же за час виборчих перегонів до поліції області надійшло 76 повідомлень про можливі порушення. У 8 випадках розпочаті кримінальні провадження: 4 – за повідомленнями про підкуп громадян (ч. 4 ст. 160 ККУ), 3 – про перешкоджання здійсненню виборчого права (ч.1 ст. 157 ККУ) та  1 – про хуліганство (ч.1 ст. 296 ККУ).

За результатами проведених перевірок складено 21 адміністративний протокол: 20 – за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 212-13 (Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів  передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) КУпАП та 1 – за ст.173 (Дрібне хуліганство) КУпАП.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here