Home Кримінал На Житомирщині парубкам, які вкрали чужі мотоцикли, ”світить” до 8 років в’язниці

На Житомирщині парубкам, які вкрали чужі мотоцикли, \”світить\” до 8 років в’язниці

196

 На Олевщині 18-річний житель одного із сіл обґрунтовано підозрюється у викраденні мотоцикла у райцентрі, а у Радомишльському районі у незаконному заволодінні таким же транспортним засобом викрито 18-ти та 16-річних парубків. Розпочаті відповідні кримінальні провадження.

До Олевського відділення поліції звернувся житель райцентру із повідомленням про викрадення його мотоцикла. Зі слів заявника, його транспортний засіб зник з господарського приміщення, де зберігався власником. 

Відповідна інформація була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) ККУ. У рамках кримінального провадження поліцейські встановили, що до вчинення правопорушення може бути причетний 18-річний житель с. Тепениці. Молодик свою вину визнав. Викрадений мотоцикл у нього вилучений.

Уранці 15 жовтня житель с. Потіївки Радомишльського району також заявив до поліції про те, що упродовж ночі хтось похазяйнував у його гаражі та викрав звідти мотоцикл ІЖ. 

У результаті першочергових заходів правоохоронці викрили у причетності до злодіяння двох парубків – 18-річного жителя Черняхівщини і 16-річного жителя одного із сіл Радомишльського району. 

Викрадений транспортний засіб вилучено. У рамках розпочатого досудового розслідування триває з’ясування усіх обставин.

В обох випадках за незаконні заволодіння мотоциклами, поєднані з проникненням у приміщення, молодикам може загрожувати від 5 до 8 років ув’язнення.

Водночас правоохоронці закликають власників транспортних засобів й самим подбати про безпеку свого майна. Обладнайте ваші мотоцикли, мопеди або скутери надійними протиугінними технічними засобами і не залишайте їх без нагляду навіть на нетривалий проміжок часу. Пам’ятайте, навіть якщо мопед або скутер припаркований під вікнами вашої квартири чи у дворі приватного сектора, він може стати легкою здобиччю для зловмисників.

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here