Home Кримінал На Житомирщині на підприємстві підробляли відому марку сиру

На Житомирщині на підприємстві підробляли відому марку сиру

101
Фальсифікований сир твердих сортів виготовлявся на цілком легальному підприємстві, що спеціалізується на переробці молочних продуктів, в одному з районів області. На його діяльність працівники Управління по боротьбі з економічною злочинністю УМВС України Житомирщини звернули увагу після заяв власників відомої вітчизняної марки щодо надходження у торгівельну мережу підробленої продукції з їх логотипами. 

Як розповів начальник УДСБЕЗ Юрій Крошко, на початку листопада працівники міліції, отримавши відповідну постанову суду, провели огляд приміщень заводу і зафіксували факт виготовлення фальсифікату. Зокрема, було вилучено 45 круглих головок сиру загальною вагою 347 кг, маркованого плівкою з логотипами іншого виробника.

Крім цього, у фасувальному цеху виявлено чотири ящики з пакувальним матеріалом, теж з використанням чужого торгівельного бренду. 

Як встановили працівники міліції, фальсифікована продукція постачалася до торгівельних закладів не лише Житомирщини, а й сусідніх областей, щонайменше упродовж останніх півроку і за цей час підприємство реалізувало близько 20 тис. кг підробленого сиру на загальну суму понад 780 тис. гривень.

За однією із версій, постачальники фальсифікату використовували чужий бренд для виготовлення та фасування перероблених залишків сирної маси після виробництва власного оригінального продукту. Таким чином, організатори отримували, з одного боку, практично, безвідходне виробництво, а з іншого, постачали неякісний товар під чужою маркою.

За даним фактом порушено кримінальну справу, наразі триває з’ясування всіх обставин.
 

Алла Ващенко СЗГ УМВС України в Житомирській області 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here