Home Кримінал На Житомирщині міліція припинила діяльність 16 підпільних гральних клубів

На Житомирщині міліція припинила діяльність 16 підпільних гральних клубів

101

На Житомирщині упродовж цього року працівники управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС України в області припинили діяльність 16 підпільних гральних закладів, де вилучили 165 одиниць грального обладнання: як автоматів, так і комп’ютерів.

Незважаючи на заборону ведення грального бізнесу їх власники продовжують шукати шляхи для організації азартних ігор. На приміщеннях колишніх залів гральних автоматів з’явилися назви – «Інтерактивний клуб», а останнім часом додалися ще й «Зали відеорозважальних атракціонів». Перші надають своїм клієнтам послуги по доступу до мережі Інтернету, обмінників електронних WMZ-коштів, поповненню рахунків мобільних операторів або ж комп’ютерних ігор. Другі – ліцензували гральне обладнання, яке нині, відповідно до наявних сертифікатів, є відеорозважальними атракціонами, розповідає Алла Ващенко СЗГ УМВС України в Житомирській області.

Подібні заклади сьогодні виявлені оперативниками сектору по боротьбі з правопорушеннями у сфері інтелектуальної власності та комп’ютерних технологій УДСБЕЗ УМВС в Житомирі та районі, Новограді-Волинському та Коростені.

За такі дії  власників забороненого бізнесу каратимуть штрафом із конфіскацією грального обладнання. Як повідомив начальник управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС Юрій Крошко, на даний час за матеріалами УДСБЕЗ УМВС до Житомирського адміністративного суду подано позови про стягнення з чотирьох суб’єктів господарювання, які порушили закон, фінансових санкцій на загальну суму понад 25 млн. гривень. Водночас завершено розслідування 8 із 15 порушених кримінальних справ, які наразі розглядаються в судах.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here