Home Кримінал На Житомирщині чоловік віддав шахраєві, який телефоном пообіцяв розмитнити авто, 11 200...

На Житомирщині чоловік віддав шахраєві, який телефоном пообіцяв розмитнити авто, 11 200 грн

105

 9 січня до Чуднівського відділення поліції звернувся житель району із заявою про ошуканство. Чоловік розповів, що перерахував понад 11 тисяч гривень «добродію», який пообіцяв зняти з обліку у Польщі його автомобіль . Проте за місяць потому жодних дій не відбулося, а номер телефону «благодійника» взагалі перестав працювати.


32-річний житель с. Рачки має автомобіль «Опель» з номерними знаками іноземної реєстрації. Чоловік спробував вирішити питання легалізації автомобіля через посередників, які і порадили йому «надійну людину».  Все, що дізнався про неї заявник, – це номер мобільного. Познайомились із «добродієм» уже безпосередньо під час телефонної розмови, у ході якої той переконав потерпілого у можливості зняти його транспортний засіб із реєстрації у Польщі навіть без самого авто та документів на нього (!). За такі послуги новий знайомий запросив 11 тисяч 200 гривень. У середині грудні заявник переказав вказану суму на названий рахунок.

Потому заявник ще кілька разів спілкувався із «добродієм», який щоразу розповідав про нові ускладення у вирішенні його питання. Але згодом і цей зв’язок з отримувачем коштів обірвався – його номер перестав працювати. За таких обставин чоловік і звернувся до поліції.

За вказаним фактом нині розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські проводять заходи для перевірки отриманої інформації та встановлення особи ошуканця. Водночас правоохоронці застерігають інших власників транспортних засобів з номерними знаками іноземної реєстрації: не шукайте сумніваних шляхів легалізації ваших автомобілів. Ймовірність втрати коштів та негативного результату – стовідсоткова!  

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here