Home Кримінал На Житомирщині через мобільний додаток «My Pol» надійшло більше сотні звернень

На Житомирщині через мобільний додаток «My Pol» надійшло більше сотні звернень

108

 З жовтня 2018 року на території області запрацював безкоштовний мобільний додаток «MyPol», який, серед іншого, дає користувачам можливість зручного термінового виклику поліції. За цей період на службу «102» надійшло понад сотні таких відомлень.


Впровадження сучасних інформаційних технологій практично у всі сфери суспільного життя вимагає відповідного технічного забезпечення.

– Оператори служби «102» ГУНП Житомирщини можуть приймати не лише персоніфіковані телефонні повідомлення про події чи правопорушення, а й відправлені за допомогою мобільних додатків, електронної пошти або інших сервісів, – розповідає керівник відділу служби Олександр Купріянов.

Упродовж останніх півроку до поліції області надійшло трохи більше сотні таких заяв, серед них майже половина – це звернення інформаційного характеру, але були й повідомлення про дорожньо-транспортні пригоди та події кримінального змісту.

– Найчастіше додатком «MyPol» користувались житомиряни, водночас його можливості освоюють і  жителі Андрушівського, Бердичівського, Брусилівського, Ємільчинського, Коростенського, Коростишівського, Любарського, Новоград-Волинського, Олевського, Ружинського та Чуднівського районів області, звідки також надходили сповіщення. У переважній більшості, абоненти – це молодь віком від 18 до 35 років, – продовжує Олександр Купріянов.

Розробники мобільного сервісу передбачили низку функцій для оперативного реагування на ситуацію, наприклад виклик «SOS» для випадків реальної загрози життю чи здоров’ю. У будь-якому разі поліцейські отримують інформацію про місце розташування абонента та відомості про нього, внесені під час реєстрації додатку на смартфоні.

Окрім того, користувачі можуть оцінювати роботу поліцейських за номером жетону, знаходити найближчі відділення поліції та медичної допомоги,   отримувати актуальні новини правоохоронців.

Нагадуємо, безкоштовний мобільний додаток «MyPol» (Моя поліція) можна завантажити з платформ Play Market та App Store.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here