Home Кримінал Міського голову Житомира викрили у порушенні, пов’язаним з корупцією

Міського голову Житомира викрили у порушенні, пов’язаним з корупцією

116

 За порушення норм Закону України «Про запобігання корупції» на чиновника складено адміністративний протокол


Міський голова придбав автомобіль вартістю 416 559 гривень. Посадовець мав 10 днів на декларування майна, але прострочив терміни і тим самим порушив вимоги ч. 2 ст. 52 Закону України "Про запобігання корупції".
 
Відповідно до зазначеної вище норми у разі суттєвої зміни у майновому стані суб’єкта декларування, а саме отримання ним доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року, зазначений суб’єкт у десятиденний строк з моменту отримання доходу або придбання майна зобов’язаний письмово повідомити про це Національне агентство з запобігання корупції. На час вчинення правопорушення ця сума дорівнювала 80 000 гривень.

Інформація про зміни у майновому стані вноситься до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та оприлюднюється на офіційному веб-сайті Національного агентства.

За порушення норм антикорупційного законодавства працівниками Управління захисту економіки в Житомирській області Національної поліції України стосовно посадової особи складено адміністративний протокол за правопорушення, пов’язане з корупцією. За несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані чинним законодавством передбачена адміністративна відповідальність.

Санкція ч. 2 ст. 172-6 (Неповідомлення або) Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає покарання у вигляді накладення штрафу від ста (1 700 грн.) до двохсот (3 400 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here