Home Кримінал Літня житомирянка віддала заощадження підступній «добродійці»

Літня житомирянка віддала заощадження підступній «добродійці»

88

Упродовж минулої доби від ошуканців постраждали двоє житомирянок. Під надуманим приводом надання соціальної допомоги «липова» благодійниця сама збагатилась бабусиними збереженнями. Ще одна жителька обласного центру втратила гроші з картки, купуючи дитячий візок. Розпочаті кримінальні провадження.

25 червня до Житомирського відділу поліції звернулась 71-річна жителька обласного центру із заявою про шахрайство.

Під час розмови із заявницею поліцейські з’ясували, що уранці цього ж дня до квартири пенсіонерки завітала невідома їй жінка, назвавшись благодійницею.

Господині вона розповіла про масштабний проект соціальної допомоги літнім громадянам… в обміні грошових коштів. Ще чверть години переконливих промов – і бабуся повірила у ладні байки, відтак обміняла у «добродійки» усі свої збереження – доволі кругленьку суму у національній та іноземній валюті.

Ошуканство викрилось уже за кілька годин після уходу «благодійниці» з бабусиними грошима. На пам’ять, як виявилось, вона залишила сувенірні купюри євро і доларів, які й вилучили працівники поліції. Відповідну інформацію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.190 (Шахрайство) ККУ. Поліція проводить необхідні заходи із встановлення усіх обставин і особи, причетної до злочину. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here