Home Кримінал Кіберполіцейські Житомирщини викрили кількох інтернет-шахраїв

Кіберполіцейські Житомирщини викрили кількох інтернет-шахраїв

208

На території області тривали спеціальні заходи під умовною назвою «Трікстер».

У рамках їх проведення кіберполіцейські спільно з слідчими Житомирського відділу викрили кілька жителів регіону у вчиненні низки ошуканств через мережу Інтернет.

Серед викритих – 19-річний житель обласного центру. Нині йому повідомлено про підозру у вчиненні чотирьох подібних шахрайств, але у поліцейських є підстави стверджувати про його причетність до понад 30 таких кримінальних діянь.

За наявною інформацією, хлопець розміщував фейкові оголошення на інтернет-майданчику про продаж одягу, а після оплати клієнтів змінював сім-карту та зникав із мережі.

9 липня слідчі Житомирського відділу поліції повідомили парубкові про підозру за ч. 1 та ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) ККУ.

Інший чоловік, 29-річний житель обласного центру, вирішив скористатися своїми робітничими знаннями за фахом. Він розміщував фейкові повідомлення відразу на кількох інтернет-майданчиках про виготовлення альтанок, сходів, вольєрів для домашніх улюбленців та споруд із дерева. Довірливі громадяни перераховували на картку чоловіка десятки тисяч гривень, а вже з наступного дзвінка телефон «виконавця робіт» був вимкнений.

У результаті оперативних заходів кіберполіцейські встановили особи обох чоловіків. Під час обшуків у них були вилучені банківські картки, сім-карти та слоти для них, мобільні телефони, ноутбуки та інше.

Нині тривають досудові розслідування за ст. 190 (Шахрайство) ККУ. Законодавством подібні протиправні дії караються від штрафу до 3 років ув’язнення.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here