Home Кримінал Брейвік хотів убити і Ангелу Меркель

Брейвік хотів убити і Ангелу Меркель

139

 Канцлер Німеччини Ангела Меркель, а також представники німецьких соціал-демократів, "Зелених" і "Лівих" були названі в списку потенційних цілей норвезького терориста Андерса Берінга Брейвіка. Відповідні згадки містяться в 1500-сторінковому маніфесті Брейвіка, оприлюдненому в Мережі.

У маніфесті "2083 – Європейська декларація незалежності" Брейвік називає німецьких політиків "марксистами", "самогубцями-гуманістами" і "капіталістичними глобалістами". Про канцлера Меркель і президента Франції Ніколя Саркозі йдеться буквально наступне: "Лише значні політичні зміни в Німеччині і Франції можуть дати їм тимчасовий імунітет від нападу".

Німецьке Федеральне відомство з охорони конституції (спецслужба, що займається відстеженням діяльності екстремістських угруповань) почало розслідування можливих зв’язків Андерса Брейвіка з неонацистськими угрупованнями в Гамбурзі. Відомо, що між ультраправими Гамбурга та Скандинавії давно існують тісні контакти.

В результаті подвійного теракту в Норвегії, здійсненого Брейвіком 22 липня, загинули, щонайменше, 93 людини. Спочатку терорист привів у дію вибуховий пристрій в урядовому кварталі Осло. Потім, переодягнувшись поліцейським, він відправився на острів Утойю, де розстріляв учасників щорічного молодіжного табору, організованого правлячою Робочою партією Норвегії.

Lenta.ru, Gazeta.ua

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here