Home Кримінал Бердичівлянин переказав 90 тисяч гривень шахраям, які продавали в інтернеті авто

Бердичівлянин переказав 90 тисяч гривень шахраям, які продавали в інтернеті авто

165

 Упродовж минулої доби троє жителів Житомирщини постраждали від дій пройдисвітів, утративши у результаті значні суми грошових збережень. У калейдоскопі – купівля в інтернет-мережі автомобіля, незвані «кочові» гості у будинку пенсіонерки та бонусна картка взамін на власні кошти.


9 жовтня до Бердичівського відділу поліції надійшла заява 44-річного жителя райцентру про шахрайство. Правоохоронцям чоловік розповів, що мав намір купити автомобіль і для того скористався одним із спеціалізованих сайтів продажу товарів у мережі Інтернет. Визначившись і поспілкувавшись із продавцем по телефону, домовились про попередню оплату. Відтак на вказаний фактично невідомим абонентом банківський рахунок чоловік перерахував майже 90 тисяч гривень. Після того зв’язок із продавцем безнадійно обірвався. Зневірившись в отриманні придбаного автомобіля, чоловік звернувся до поліції.
 
Ще одна історія того ж дня трапилась у Радомишльському районі. 79-річна жителька с. Пилиповичів звернулась до поліції, повідомивши про крадіжку з її будинку грошей. Пенсіонерка поділилась з правоохоронцями своїми підозрами щодо обставин. Вона розповіла, що напередодні до її обійстя приходили незнайомі жінки характерної зовнішності, які просили напитися води і ще якийсь час заговорювали стареньку. Зникнення 10,5 тисяч гривень зі сховку літня господиня помітила уже після того, як візитерки залишили її оселю. 

Слідчі кваліфікували подію за ч.1 ст.185 (Крадіжка) ККУ, у ході досудового розслідування встановлюються особи причетних до правопорушення.

Водночас поліцейські звертаються до громадян, закликаючи до уважності та поміркованості у всіх справах, які стосуються грошей. Запам’ятайте самі і роз’ясніть літнім батькам чи іншим родичам, що жодні фінансові операції (як то обмін грошових купюр, купівля-продаж валюти тощо) на дому не проводиться. Подбайте, аби у ваших батьків, які проживають окремо, завжди був зв’язок із тими, хто швидко допоможе розібратись у підозрілих чи неоднозначних ситуаціях. 

Купуючи товари через спеціалізовані сайти в Інтернет-мережі, намагайтесь уникати попередньої сплати за покупку і використовувати систему оплати після фактичного її прибуття. 

Шановні громадяни! Пам’ятайте, що безпека ваших заощаджень і надійність прибутків залежать від вашої поведінки і завбачливості! 

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here