Home Кримінал 55-річний коростенець з товаришем зґвалтували 14-річну школярку

55-річний коростенець з товаришем зґвалтували 14-річну школярку

140

 Прокуратурою Житомирської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт за фактом зґвалтування групою осіб неповнолітньої учениці загальноосвітньої школи області.

Двох чоловіків, 1964 та 1976 років народження, обвинувачують у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 152 Кримінального кодексу України (зґвалтування неповнолітньої особи, вчинене групою осіб).

Досудовим розслідуванням установлено, що особливо тяжкий злочин стосовно 14-літньої потерпілої скоїли уродженці міста Коростеня, один з них – місцевий житель, директор територіального відділення товариства з обмеженою відповідальністю, його поплічник – наразі проживає у Києві, працює у міжнародній освітницькій організації. 


Так, наприкінці квітня 2019 року, 55-річний коростенець, спільно із своїм 43-річним столичним приятелем, застосувавши насильство, скоїли особливо тяжкий злочин – зґвалтування неповнолітньої особи. 


На час досудового розслідування за клопотанням, погодженим із процесуальним прокурором, до обох фігурантів справи застосовано запобіжні заходи у виді тримання під вартою строком на 60 діб.  


Наразі, 10.10.2019, колегією Коростенського міськрайонного суду, на період судового розгляду до обох застосовано запобіжні заходи у виді цілодобового домашнього арешту. 


Справу розглядатиме Коростенський міськрайонний суд, публічне обвинувачення здійснюватиме прокуратура області.


Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років.

Пресслужба прокуратури Житомирської області
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here