Home Гроші Жнива розпочались у кожному районі Житомирщини

Жнива розпочались у кожному районі Житомирщини

185

Аналізуючи стан справ на полях області заступник голови облдержадміністрації Микола Дейсан  повідомив, що жнива вже розпочались у кожному районі. Завершився обмолот озимого ріпаку. Всі райони вже приступили до збирання зернових – йде обмолот озимої пшениці, озимого ячменю, жита. Зернові обмолочено на площі 30 тис. га, щоденна норма – 12-13 тис. га. Поки що середня врожайність складає 26-27 центнерів з гектара, але краща пшениця попереду.

У цьому році зменшено посіви вівса та ячменю, але майже вдвічі збільшено посіви кукурудзи. Отже, до валу зернових додатково додасться 250 тис. т.  Також збільшено посіви озимої пшениці, ярої пшениці, жита. За площами посіву жита Житомирщина посідає 2-е місце в Україні.

Щодо посівів гречки Микола Дейсан зауважив, що ця культура в останні роки стала нерентабельною, через що площі її посіву почали скорочувати. Але цього року, враховуючи дефіцит, який виник з гречкою, площі посівів збільшено, і врожай гречки очікується близько 9  тис. тонн, що сповна задовольнить внутрішні потреби.


Повідомляє управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here