Home Гроші Житомирщина третій рік поспіль очолює рейтинг областей із впровадження децентралізації

Житомирщина третій рік поспіль очолює рейтинг областей із впровадження децентралізації

125

Житомирська область займає перше місце серед регіонів України у впровадженні реформи децентралізації. Про це свідчать дані Мінрегіону з моніторингу реформи за січень 2019 року.

Відтак, вже три роки Житомирщина є лідером у реформі децентралізації та очолює рейтинг областей.

На сьогодні в області створені та функціонують 53 об’єднані територіальні громади, в яких проживає 845 тис. 712 жителів. Це 70% від загальної чисельності населення Житомирщини. Площа охоплення об’єднаними територіальними громадами складає 66% території області. Крім того, на Житомирщині вже немає жодного району, де відсутні ОТГ.

Читайте також: 50 голів ОТГ Житомирщини підписали звернення до Президента на підтримку реформи децентралізації.

Відтепер моніторинг з децентралізації змінився. У рейтингу не враховується кількість створених об’єднаних громад, а у показниках чисельності населення та площі враховуються дані не лише ОТГ, а й міст обласного значення.

Також на місце регіону у рейтингу впливає кількість районів в області, де не відбуваються процеси об’єднання, а також кількість міст обласного значення, до яких приєдналися сусідні громади.

За новими параметрами, на першому місці в рейтингу – Житомирщина. Друге місце займає Дніпропетровщина, третє – Запорізька область.


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here