Home Гроші Житомирщина презентуватиме себе у Дипломатичній Академії України

Житомирщина презентуватиме себе у Дипломатичній Академії України

163

14 вересня поточного року у приміщенні Дипломатичної Академії України при Міністерстві закордонних справ України відбудеться інвестиційний форум, на якому Житомирщина презентуватиме власний інвестиційний потенціал. Про це повідомив під  час прес-конференції голова області Сергій Рижук.

Цей захід проводитиметься вперше в історії МЗС України, за ініціативи керівництва Житомирської області та безпосередньої підтримки Міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка.
 
Нотою Міністерства закордонних справ України запрошено 53 посольства іноземних країн, яких може зацікавити економічний потенціал області. У форумі візьмуть участь представники центральних органів виконавчої влади, керівники 80 найпотужніших вітчизняних та іноземних компаній, які можуть реалізувати свої проекти на теренах Житомирщини, представники більше 20 банківських та фінансових установ. Серед учасників заходу будуть інвестиційні компанії, які вже мають досвід роботи в області, делегації з усіх регіонів України, а також із Росії, Польщі, Білорусі, Литви, Італії, Китаю тощо.
 
У рамках заходу його учасники ознайомляться з інвестиційним потенціалом Житомирщини, досвідом роботи іноземних інвесторів, що працюють на її території, можливими напрямами економічного та інвестиційного співробітництва. Презентуватимуться 180 інвестиційних пропозицій підприємств регіону загальною вартістю майже 4,6 млрд. дол. США.
 
Учасники презентації зможуть відвідати виставку робіт майстрів декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва, художніх народних промислів Житомирщини, яка буде розміщена на Михайлівській площі у Києві.
 
Під час проведення заходу планується урочисте підписання ряду угод про торговельно-економічне, науково-технічне та гуманітарно-культурне співробітництво та меморандумів про співпрацю, повідомили в управлінні з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here