Home Гроші Жителі Житомирщини до листопада можуть подати заяву на монетизацію субсидії

Жителі Житомирщини до листопада можуть подати заяву на монетизацію субсидії

114

 Відповідне рішення прийняв Кабінет Міністрів України постановою «Про внесення змін до до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».

 

Постановою передбачається подовження терміну подачі заяв на монетизацію зекономленої субсидії до 1 листопада цього року, якщо така заява не була подана до 1 вересня через незалежні від одержувача причини. А це  в свою чергу допоможе громадянам реалізувати своє законне право на отримання виплат.

 

Зазначеною постановою також врегульовується питання впливу заборгованості на рішення про перепризначення субсидій на наступний період. На сьогодні, субсидія не призначається за наявності простроченої понад два місяці заборгованості з оплати послуг, загальна сума якої перевищує двадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян(340 грн.), поки така заборгованість не буде погашена або укладено договір про її реструктуризацію.

 

Оскільки багато громадян оскаржує у судовому порядку виставлену надавачем послуги суму заборгованості і тому відмовляється сплачувати відповідні кошти та укладати договір реструктуризації, згідно зі змінами, до винесення рішення суду по суті, розмір заборгованості, що оскаржується, не береться до уваги.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here