Home Гроші За обсягами будівельних робіт Житомирщина посіла 10 місце в Україні

За обсягами будівельних робіт Житомирщина посіла 10 місце в Україні

177

Підприємствами області в поточному році виконано будівельно-монтажних робіт на суму майже 170 млн. грн. А це на 22% більше відповідного періоду попереднього року. За темпами зростання виконання будівельних робіт за січень-травень поточного року Житомирська область посіла 10 місце серед інших регіонів України. Цьогоріч з державного бюджету України  Житомирській області передбачено на соціально- економічний розвиток різного роду субвенцій на суму близько 150 млн.грн. Переважно ці кошти будуть спрямовуватись на медичні та навчальні заклади, повідомляє офіційний сайт Житомирської облдержадмінінстрації. 

Крім того, в планах обласної влади – розвивати малоповерхове житлове будівництво, яке є запорукою соціального розвитку. Проте, головною проблемою для будівельників – є  нестача фінансування. І вирішити її можна шляхом залучення  кредитів під прийнятні відсотки. А це – іпотеки і проектне кредитування під класичну запоруку майнових прав.

Основним стимулюючим кроком для галузі має стати збільшення обсягів будівництва об’єктів соціальної сфери з використанням будівельних матеріалів виключно вітчизняного виробництва. Це   сприятиме не тільки зростанню зайнятості населення, надходженню до бюджетів усіх рівнів та фондів, а також позитивно впливатиме на розвиток вітчизняної будівельної індустрії. Крім того, важливим є стимулювання житлового будівництва, для чого необхідно забезпечити виконання програм будівництва доступного та соціального житла.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here