Home Гроші Якою буде мінімальна плата за доставку газу по Житомирській області

Якою буде мінімальна плата за доставку газу по Житомирській області

177

Результат пошуку зображень за запитом платіжка газ

НКРЕКП затвердило мінімальний розмір плати за доставку. Рішення торкнеться нових споживачів, домогосподарств, які споживають газ менше дев’яти місяців і які не користувались газом.

Розмір мінімального платежу по Житомирській області становитиме від 3,5 грн до 28 грн на місяць. Вона діятиме з 1 січня 2020 року.

Про це повідомляє Житомиргаз.

06 березня Регулятор схвалив постанову, яке передбачає мінімальну плату для наступних категорій споживачів:

нові споживачі та/або домогосподарства, що мають період споживання природного газу менший ніж дев’ять місяців;

домогосподарства, які тривалий час не користувались газом, в тому числі яким припинено розподіл газу шляхом опломбування, але вони не від’єднані від системи газопостачання і не подали заяву на розірвання договору на розподіл.

Розмір мінімальної плати, в залежності від наявності газового обладнання.

Домогосподарство з газовою плитою

 

3,47 грн

Домогосподарство з плитою та газовою колонкою

 

11,21 грн

Домогосподарство з автономним опаленням

 

27,95 грн

Оновлені рахунки споживачі отримають в квітні місяці. Тим, хто вже сплатив по квитанціях в січні та лютому, буде здійснено перерахунок. Кошти залишаться на особових рахунках споживачів. Для цього не потрібно писати окремих заяв та звертатись до контакт-центру.

Для розрахунку мінімальної плати за доставку для домогосподарств НКРЕКП використало діючі норми споживання газу. Вони розраховані на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 27 лютого 2019 № 143 «Питання споживання природного газу».

Розмір мінімальної плати для домогосподарств, які використовують газ комплексно, розрахована з середньомісячного обсягу споживання у міжопалювальний період. Раніше для цієї категорії споживачів вартість плати за доставку газу розраховувалась на квадратуру помешкання або будинку.

Читайте також: У березні житомиряни отримають дві платіжки за газ на одному аркуші

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here