Home Гроші Який механізм балансування полотна краще ставити на гаражні ворота в Ужгороді, розповідають...

Який механізм балансування полотна краще ставити на гаражні ворота в Ужгороді, розповідають vorota24.com.ua

292

Бажаєте, щоб в’їзна система в паркувальному приміщенні працювала довго та стабільно? Для цього автоматичні ворота для гаража повинні бути обладнані правильно підібраною системою для врівноваження стулки. Вона забезпечить оптимальний розподіл ваги та допоможе піднімати полотно без особливих зусиль. Механізми балансування представлені в двох видах: це може бути торсіон або пружини розтягування. У цій статті «VOROTA 24» пояснять, який з них слід встановити й чому.

Секційні ворота з пружинами розтягування: ключові особливості

Даними системами зазвичай обладнують підйомні брами з побутових серій. Пружини, що працюють в парі за принципом розтягування, монтуються вертикально з боків прорізу (в окремих випадках – горизонтально). Вони приводяться в дію спеціальними тросами. Елементи стискаються при піднятті полотна та розтягуються при його опусканні.

Механізм такого типу розрахований на роботу зі стулками невеликого розміру та маси. Наприклад, ним оснащуються складні ворота від виробника Alutech, площа яких становить не більше ніж 7,9 м².

Що стосується робочого ресурсу – система здатна виконати в середньому 10-15 тисяч циклів підняття/опускання полотна при невисокій інтенсивності експлуатації.

Пружини розтягування мають такі переваги:

• Вони прості в монтажі та потребують небагато місця над прорізом (від 10 см при установці без приводу, інакше – від 12,5 см);

• Система «пружина в пружині» виконує функцію страховки в разі обриву одного з елементів, що розтягується.

Тепер розглянемо недоліки:

• Механізм видає шум при роботі, що може викликати дискомфорт у власника воріт для гаража;

• Пружини не підлягають підтягуванню. Якщо вони перестануть піднімати полотно – доведеться виконати повну заміну;

• Для конструкції з розтягуванням не передбачено захист від обриву троса.

Ворота з сендвіч-панелей, обладнані торсіоном: можливості та переваги

Пружини такого механізму працюють за принципом скручування. Вал, на якому вони розміщуються, встановлюється над прорізом (горизонтально), а в разі низького монтажу – в глибині паркувального приміщення.

Дана система справляється з будь-якою вагою полотна. Якщо ворота на гараж мають значну масу та розмір, їх оснастять двохвальним пристроєм.

Торсіон застосовується не тільки в побутових, але і в промислових моделях брам. Базовий ресурс пружин становить 25 000 циклів, проте він може бути збільшений на вимогу покупця (до 50, 75 або 100 тисяч відкриттів/закриттів прорізу). Розширення потенціалу пропонується тільки для промислових воріт.

Слід зазначити, що для установки торсійного механізму необхідно більш ретельно підготовлювати проріз. Стіни не повинні бути кривими, а на перемичці слід виділити не менше 21 см вільного місця в домашньому гаражі, та від 41 см – у промисловому. В разі потреби виконується низький монтаж і вал розташовується в глибині приміщення, але це буде коштувати дорожче.

Переваги торсіона такі:

• Пружини можна підтягувати, подовжуючи термін служби системи балансування;

• Храпова муфта забезпечує блокування вала в разі обриву пружин і надійно захищає від падіння полотна;

• Механізм здатний пропрацювати не менш ніж 14 років в умовах коректного користування;

• Правильне налаштування торсіона забезпечує максимально тиху та плавну роботу системи;

• Захист від обриву троса гарантує безпеку експлуатації.


Підбиваємо підсумки та обираємо довговічні ворота на гараж

Розглянувши особливості обох типів механізмів балансування, можна з упевненістю сказати, що для більш стабільної роботи брами варто встановити торсіон. Якщо параметри приміщення дозволяють виконати його монтаж – не вагайтесь із вибором. Якісні торсійні пружини здатні витримувати інтенсивне навантаження та готові служити дуже довго без необхідності ремонтувати їх.

Як замовити гаражні ворота з доставкою в Ужгороді?

Заходьте до онлайн-магазину vorota24.com.ua та обирайте модель секційної системи з широкого асортименту. Також на нашому сайті представлена автоматика для воріт від CAME, Nice, FAAC та пристрої інших виробників. Щоб здійснити покупку якнайшвидше – телефонуйте за номером +38 (050) 441-21-75. Бажаєте отримати особливий бонус? Запрошуємо відвідати виставковий салон «ВОРОТА 24 Ужгород»! Привітні менеджери порадують знижкою кожного гостя шоу-руму!

Tepli harazhni vorota Wisniowski z torsionom v Uzhhorodi

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here