Home Гроші ”Встановлення СЕС окупиться за 4 роки”, – власник сонячної станції з Житомирського...

\”Встановлення СЕС окупиться за 4 роки\”, – власник сонячної станції з Житомирського району

169

 Житель села Оліївка Житомирської області встановив сонячну станцію на власному подвір’ї рік тому. Він є одним із 100 власників, хто отримав відшкодування частини вартості, затраченої на будівництво СЕС. Адже вже третій рік поспіль діє обласна програма, за якою компенсується до 50 тис. грн за встановлення сонячної станції.

За повідомленням департаменту регіонального розвитку ОДА, на Житомирщині станом на 1 травня 2019 року вже працює 238 сонячних станцій. І 100 домогосподарств вже скористались обласною програмою компенсації за встановлення обладнання і окрім того, що отримують кошти за «зеленим тарифом», одержали на рахунки до 50 тис. грн відшкодування. Загалом за встановлення сонячних станції вже компенсували близько 4,7 млн грн з обласного бюджету з початку дії програми.

«Минулого року у травні встановив сонячну станцію потужність 15 кВт. Розраховую, що за чотири роки будівництво СЕС повністю окупиться. З огляду на минулий рік, станція дозволяє заробляти кошти з травня до вересня», – розповідає пан Віктор.

За словами чоловіка, його прикладу – стати енергонезалежними, користуватися енергією сонця та ще й заробляти на продажі електроенергії – послідували й інші. Так його син також встановив собі сонячну станції і вже отримав компенсацію з обласного бюджету.

Нагадаємо, що за умовами програми, кожен, хто встановлює сонячну електростанцію відповідно до встановленого порядку, може отримати компенсацію із обласного бюджету – 20% від вартості обладнання, але в межах 50 тис грн.

Для того, щоб отримати кошти на встановлення сонячних батарей та електростанцій за власні кошти, необхідно:

 – Вибрати необхідне обладнання у офіційного постачальника і попросити у нього рахунок-фактуру.
– Придбати і змонтувати обладнання сонячної електростанції відповідно до встановленого порядку.
– Укласти договір з обленерго.
– Надати в облдержадміністрацію документи: рахунок-фактуру (накладну), довідку з обленерго про підключення, паспорт і податковий код.
– Отримати через 14-21 днів компенсацію на особистий банківський рахунок.
 
Для отримання компенсації при встановленні сонячної станції за кредитні кошти:

 – Вибрати необхідне обладнання у офіційного постачальника і попросити у нього рахунок-фактуру.
– Відвідати державний банк і оформити кредит.
– Купити і змонтувати обладнання відповідно до встановленого порядку.
– Укласти договір з обленерго.
– Надати в облдержадміністрацію документи: рахунок-фактуру (накладну) довідку про підключення з обленерго, паспорт і податковий код.
– Почекати позитивного рішення комісії, після чого на кредитний рахунок надійде компенсація від тіла кредиту.

Компенсуються витрати на наступний перелік обладнання: сонячні панелі, контролери заряду, АКБ, інвертори, системи кріплень до даху, конектори і кабель, електрощит для приєднання панелей до інвертора, прилади обліку, захисне і комутаційне обладнання.

За довідками звертайтеся за телефонами: (0412) 47-46-44, 47-46-42.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here